středa 1. ledna 2014

Review - Lenobiin slib





Autorky: P. C. Cast - Kristin Cast
Žánr: Sci-fi, Fantasy, Romantika
Rok vydání: 2012

Nakladatelství: Knižní klub

Anotace:
Druhá novela ze světa Školy noci přibližuje pohnutý osud Zoeyiny oblíbené učitelky, instruktorky jezdectví, která také kdysi dávno byla jen obyčejnou lidskou dívkou… Francie, únor 1788. Lenobia Whitehallová je sice dcerou barona, ale jako nemanželské dítě má doma stěží vyhlídky na lepší život. Proto ji její matka pošle do Nového světa. Lenobia odplouvá smutná, na lodi však nachází rozptýlení - koně a mladého muže, který se o ně stará. Snad by její budoucnost přece jen mohla být naplněna štěstím a láskou - nebýt zla z její minulosti, se kterým se bude muset utkat.


Chtěla bych mnohokrát poděkovat nakladatelství Knižní klub za poskytnutí recenzního výtisku!!!

Mladá Lenobia, která teprve před rokem oslavila své 15té narozeniny, je nucena opustit matku a celý dosavadní život. Nemanželská dcera barona je totiž až moc podobná své nevlastní sestře, která měla odcestovat za novým manželem, jehož baron vybral. Bohužel Lenobiinu nevlastní sestru Cecile přemohla nemoc, a tak, na základě rozhodnutí Lenobiiny matky, nahradila místo mrtvé Cecile samotná Lenobia.

S několika dalšími dívkami se tedy nalodily a vydaly se na dlouhou plavbu plnou dobrodružství. Sestra Marie, která měla dívky na starost, byla velice milá a přívětivá. Naneštěstí se na tuto dlouhou plavbu k děvčatům připojí i biskup Charles, který je pověstný svými mladými milenkami a na Lenobii už má nějakou dobu spadeno. Na palubě této nádherné lodě, která značí pro Lenobiu nový život, pracuje mladý hoch jménem Martin. Mladá dcera barona je nucena se skrývat před biskupem, aby nebyl odhalen její podvrh. Útěchu najde ve stájích mezi koňmi, kde se spřátelí s chlapcem, který o koně pečuje. Jeho jméno je Martin…

Historické knihy mám velice ráda, a pokud jste četli Školu noci, musím podotknout, že toto je něco úplně jiného. Mě tato kniha bavila o mnoho víc. Je krátká a velice poutavá. Už to, že má pouhých 136 stran člověka přiláká. Jedna z knih, u které mé oči nezůstaly suché. Nezbývá než tuto zázračnou knihu doporučit.

Mé hodnocení
4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat