úterý 28. ledna 2014

Raview - Mezi nebem a zemí: Zamilované duše


18045477

Autorka: Stacey Kade
Žánr: YA, Román
Rok vydání: 2013
Počet stran: 208
Díl: 2.
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Duše Alony Dareové se po nehodě vrátila zpět ze záhrobí. Nyní se na ni začínají obracet další zbloudilé duše a ona potřebuje pomoc. Dokáže najít společnou řeč s Willem - jediným člověkem, který jí slyší, ale o kterého předtím nezavadila ani pohledem? Potřebuje jeho pozornost opravdu jen kvůli ostatním nebo jí na Willovi začíná záležet víc, než je ochotná si připustit?


Tímto bych ráda poděkovala nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku!

Will se rozhodl spolu s Alonou pomáhat duchům s jejich odchodem. Jeden duch však není tak hodný, jak se zprvu zdálo. Duch velmi mocný a spolu s ním se Willovi připlete do cesty dívka, která toho s ním má nemálo společného. K tomu se Alonini rodiče rozhodli jít dál a roztleskávačka to nehodlá nechat jen tak být...

Will při lovu běsnícího ducha pozná mladou dívku, která taktéž vidí duchy jako on. Alona je však proti tomu, aby se s dívkou dali dohromady a společně chytili ducha, po kterém tahle lovkyně duchů jde už nějakou dobu. Naneštěstí se Will přes Alonin nesouhlas rozhodne dívce pomoc. Ta mu totiž slíbila informace o tom, kdo a co vlastně je.

Samotná Alona taktéž řeší svoje problémy. Matka se rozhodla vyklidit roztleskávaččin pokoj sotva pár měsíců po její smrti. K tomu se navíc její otec rozhodl se svou přítelkyní založit rodinu. Alona jako by byla pro ně minulostí a oni se přes ni přenesli. Naneštěstí ani tenhle duch není jen tak obyčejný a jen tak se nevzdává...

Autorka nás opět zavede do života dvou úplně odlišných lidí. Duchů je v tomto příběhu akorát. Pomalu zjistíme, že nejsou všichni stejní, každý má jinou sílu a schopnost. Alona s Willem po čas příběhu poznávají změny jak u sebe, tak u toho druhého. Čtenář se nenasměje tak, jak to bylo u předešlého dílu, zato napínavosti autorka vůbec nešetřila. Po celý děj knihy si člověk klade nové otázky a postavy ho jen překvapují. Zamilované duše je velice dobře napsané dílo a i když je trošičku slabší než první díl, je to opravdu příjemná oddechová kniha.

Mé hodnocení
4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat