středa 15. ledna 2014

Review - Mezi nebem a zemí: Setkání s duchem




17235055

Autorka: Stacey Kade
Žánr: YA, Román
Rok vydání: 2013
Počet stran: 216
Díl: 1.
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?



Ráda bych tímto poděkovala nakladatelství Fragment za poskytnutí knihy k recenzi!

Alona Dareová je mladá středoškolská roztleskávačka, která je zvyklá být středem pozornosti a hlavně královnou celé školy. Vše se ale změní, když ji cestou z první hodiny srazí školní autobus. V tu chvíli Alona odešla ze světa živých. Avšak část z ní zůstala a vidět ji může pouze Will. Člověk, kterého si Alona sotva všimla, je teď její jedinou nadějí, jak odejít na klidné místo.

Když Alona zjistila, že ji Will dokáže vidět, rozhodla se, že jí musí pomoc. Ne, že by se nějak zajímala o to, jestli s tím introvertní chlapec souhlasí. Tahle roztleskávačka byla zvyklá dosáhnout všeho, co chtěla. V tomto případě však tvrdě narazila. Will není typ, co by pro samolibou krásku udělal první poslední a Alona na takové jednání není zvyklá. Záhadou je taktéž děsivý mrak - hrůznost, kterou lidé nevidí a která zároveň pronásleduje chlapce vidícího duchy. Nejedná se však o ducha a dle Willa je to jeho otec, jenž si vzal před lety život...


Setkání s duchem je kniha s typickým americkým námětem - královna střední školy a totálně introvertní a všemi opovrhovaný kluk. Člověk by si myslel, že ho v tomto případě nemůže nic překvapit a kniha se tudíž bude motat pouze kolem vztahu těchto dvou rozdílných lidí. Pravda je ale jiná. Napínavost, humor a taktéž výborně napsané pohledy obou hlavních hrdinů jsou velmi dobře podané. Kniha čtenáře vtáhne a autorka ho každou stranou přesvědčí jedině o tom, že i takto otřepané téma se dá výborně napsat.

Pohled Alony, jakožto oblíbené studentky, je úžasný. Nejen že se objasní její chování a je tedy pochopitelné, proč co dělá, ale zároveň se ukáže, jaký je její život ve skutečnosti. Ne vše je tak světlé, jak vypadá. Kniha se dá označit za velmi příjemné odpočinkové čtení. Rozhodně neurazí a mnohdy i pobaví.

Mé hodnocení
4/5



Žádné komentáře:

Okomentovat