pátek 31. ledna 2014

Review - Nebezpečná láska

 
Autorka: Kateřina Petrusová
Žánr: Krimi, Detektivka
Rok vydání: 2012
Počet stran: 376
Díl: 1.
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?



Chtěla bych tímto poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí knihy k recenzi!!!

Mladé Paige opět umřel další pacient. Byl to starý pán a čekalo se to, avšak mladou pracovnici to přesto vzalo. Být s pacientem nějakou dobu a neudělat si k němu vztah, to Paige nešlo. Naštěstí pro ni, byl její zaměstnavatel velice spokojen s její prací. Proto ji doporučil rodině Bavettovým a ta ji přijala.

Mladý Michael, o kterého se Paige stará, je muž o něco málo starší než ona sama. Vypadá zdravě, ale když jej člověk uslyší mluvit či jej pozná líp, všimne si, že s tímto mladým mužem něco není v pořádku. Jeho chování a reakce odpovídají tříletému dítěti. Je to totiž příčinou autonehody, jež se Michael zúčastnil. Dříve byl mladým, zdravým, pohledným a velice konzervativním právníkem. Pracoval v rodinné firmě spolu se svým otcem a bratrem.

Teď se o něj stará Paige, která předčila všechny předešlé adeptky, které se pokoušely s Mikem vyjít. Bavettovi už si pomalu mysleli, že nikoho nenajdou, protože Michael nevycházel ani s jednou z dam, které neuspěli. Společnost Michaelovi s Paige dělá velký hromotluk Johny. Chrání je a dělá jim řidiče. Vše jde jako po másle a Paige se Michaelem pomalu sbližuje.

Avšak jak Paige pomalu zjišťuje, rodina Bavettových není tak úplně normální, jak si myslela. Michaelův bratr Robert je s náladami, jak na houpačce. Jednou nahoře, podruhé zase dole. Důvodem jsou údajně problémy v rodinné firmě. Navíc Michaelova nehoda se nezdá taky úplně normální, a když je pošlou na chatu, kvůli "obchodním problémům", tak už na tom opravdu není něco v pořádku. Jsou rodina Bavettových mafiáni, jak tvrdí Paigin bývalý přítel policajt? S čím obchodují a co jsou doopravdy zač? Uzdraví se někdy Michael? A když ano, poví Paige pravdu? A jaký bude jejich vztah?

Paige jsem si hodně oblíbila stejně jako dětského Michaela. Naopak Roberta jsem skoro celou knihu neměla moc v lásce, stejně tak paní Bavettovou, Michaelovu matku. Paigina přezdívka pro ni mi opravdu seděla.

Autorka příběh napsala bravurně a já se stále nestačím divit, jak se jí to povedlo. Celou knihu jsem měla na tváři vykouzlený úsměv a mé hrdlo vydávalo prapodivné zvuky podobné smíchu. Knihu jsem si opravdu užila a už jsem ji doporučila, komu jsem jen mohla. Takže takto udělám i u vás a doporučuji vám, abyste si tuto skvělou knihu přečetli. Rozhodně patří mezi nejlepší, které jsem kdy četla!

Mé hodnocení
5/5

1 komentář: