neděle 5. října 2014

Review - Město z popela



Autorka: Cassandra Clare
Žánr: YA, Fantasy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 392
Díl: 2.
Nakladatelství: Knižní klub


Anotace:
Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? V druhém díle napínavé série autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

Ráda bych poděkovala nakladatelství Knižní klub za poskytnutí knihy k recenzi!!!


Život není lehký. A překvapení se vždy objeví právě tam, kde bychom jej vůbec nečekali. Démoni mohou být hned vedle nás a my o tom nemáme ani tušení. Vidět je mohou pouze lovci stínů. Pro nás, normální civily, je jejich pravá tvář záhadou. Několik z nás je uchváceno povídačkami o upírech, vlkodlacích a vílách. Někteří dokonce věří, že tato stvoření opravdu existují. A ano, existují.

Mladou Clary však poslední dobou nepotkaly zrovna pěkné události spojené s tímto světem. Její matka leží v nemocnici v kómatu a doktoři si s ní nevědí rady. Její přítel Luke za ní chodí skoro každý den a mladá lovkyně stínů má tak dům jen pro sebe. Žádná výhoda v tom však není. Samota je to poslední, co Clary vyhledává.

Se Simonem se po krůčcích začínají sbližovat a nejspíš nezůstane jen u přátelství. Clary tak pomalu zjišťuje, že její kamarád se s existencí nového světa nesmiřuje moc dobře. Naneštěstí stále nemůže zapomenout na Jace, z kterého se vyklubal její starší bratr. Clary poznává i mladou vlkodlačici Maiu, jež si velice rozumí se Simonem. Dá Clary do pořádku svůj vlastní život? Jak se vyřeší její vztah s Jacem? A zvládne Simon unést informace o tomto světě? Problémů se jen hromadí a k tomu připočtěme ještě Valentýna. Vše začalo smrti mlčenlivých bratrů a krádeží jednoho z nástrojů smrti. Claryin otec se rozhodl zničit spolek a to s pomocí démonů, které povolává a ovládá...

Říkala jsem si, že tě možná ta hra přestala bavit, když…" Když se naše životy začaly podobat jednomu z tvých dobrodružství.
- Cassandra Clare

Město z popela je velice poutavá a čtivá kniha. Je zde plno zvratů a zajímavých zápletek. Jace byl místy nepříjemný a zároveň nepředvídatelný. Člověk někdy nevěděl, co od něj očekávat. Každá z postav se s problémy, které přicházejí a neustále se hromadí, vypořádává jinak. A mladá Clary občas učiní rozhodnutí, která by sám čtenář možná neudělal a právě proto kniha nutí číst dál a dál. Nutkavost dozvědět se, jak to všechno skončilo. Cassandra Clare jen potvrdila její talent a kreativitu. Opravdu stojí za to si knihu přečíst. Kdo ví, co nás čeká příště...

Mé hodnocení
4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat