neděle 5. října 2014

Review - Čas mezi námi



Autorka: Tamara Ireland Stone
Žánr: YA, Sci-fi, Fantasy
Rok vydání: 2013
Počet stran: 304
Díl: 1.
Nakladatelství: Knižní klub


Anotace:
Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Knižní klub, jehož spolupráce si velmi cením!!!

Středoškolačka Anna žijící v roce 1995 touží cestovat a podívat se na mnoho míst. Dokonce si doma zařídila mapu, kde má vyznačená místa na kterých už byla. K její smůle jich je poskrovnu. Anna žije s matkou a otcem a jejím oblíbeným osobním koutkem je jejich knihovna. Zde si prohlíží spousty knih o cestování a různých místech světa. Obyčejný život ji však změní nový žák Bennett a Anna tak začne prožívat pořádné dobrodružství.

Bennett Cooper je na škole nový a Anně dlouho tento záhadný chlapec nedá spát. Když chlapec zjistil, jak se Anna jmenuje, začal se jí vyhýbat. Po nějaké době se však jejich cesty svedly opět dohromady a mladá dívka pomalu zjišťuje, že existují věci, které přesahují lidskou logiku. Nikdo nedokáže překonat čas ani prostor. Kromě Bennetta, který zároveň nepatří do roku 1995. Otázkou však zůstává, proč se nevrátil tam, kam patří a z jakého důvodu se vůbec Anně objevil v životě a na jak dlouho.

Moje vlastní stopy jsou jasně vidět ve sněhovém poprašku všude kolem mě, ale tam, kde by měly být ty jeho, mířící nahoru a pak zase zpátky, nevidím vůbec nic. Jen silnou vrstvu nedotčeného sněhu.
- Tamara Ireland Stone

Stone dala do popředí příběhu, asi jako většina autorek YA knih, romantiku a lásku. Rozhodně by čtenář neodhadl, že se jedná o její prvotinu. Zpočátku má hlavní hrdinka velice zajímavé reakce. Někdy je to chytrá a zodpovědná mladá dívka, jindy se naopak změní v šestnáctiletou teenagerku, která existuje snad jen v Americe. Plánovat, jak chlapci vrátit půjčenou tužku, může snad opravdu jen dívka z Ameriky.

Čtenář si však dokáže během příběhu všimnout, jak se autorka postupně rozepisuje a kniha je reálnější, co se týče reakcí hlavních hrdinů. Knih o cestování časem a prostorem je dost, Čas mezi námi má však své kouzlo. Jedná se o velice příjemnou a oddechovou knihu, která rozhodně neurazí. Mě osobně zajímá, jak se bude příběh dvou hlavních hrdinů vyvíjet, a není to poslední kniha od T. I. Stone po které jsem sáhla.

Mé hodnocení
3/5

Žádné komentáře:

Okomentovat