neděle 12. října 2014

Review - Mezi nebem a zemí: Čekání na zázrak


19546962Autorka: Stacey Kade
Žánr: YA, Román
Rok vydání: 2014
Počet stran: 240
Díl: 3.
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily "Ally" Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...


Ráda bych tímto poděkovala nakladatelství Fragment za poskytnutí knihy k recenzi!



Pokračování úspěšné duchařské série je opět tady. Alona s Willem se tentokráte snaží zjistit, jak zachránit Lily a zároveň Alonu. Pokud totiž bývalá roztleskávačka opustí Lilyino tělo, zdá se, že bude natolik slabá a tudíž nedokáže vydržet ve světě lidí s tak malou dávkou energie. Záchytným bodem jim je Malachiáš Velkolepý, který je údajně médium stejně jako Will a rozhodl se tuto schopnost zpeněžit. Když za ním však dorazí, zjistí, že Malachiáš tak úplně všechny duchy nevidí. Vidí pouze jednoho jediného ducha a tím je jeho dvojče Erin. 

Jakmile Erin zjistí, že Will je ono médium, o kterém se tak hodně mluví a zároveň mu zmizel jeho průvodce ze záhrobí - Alona, rozhodne se situace využít a chce si Willa přivlastnit jakožto jeho nový průvodce. Ne vše však proběhne dle plánu a Erin tak bude muset vymyslet nový.
Pro Alonu není její nový život žádná procházka růžovou zahradou. Snaží se ze všech sil. Její rodina přes to všechno vidí, že Lily už není taková, jaká bývala. K tomu všemu její bývalá nejlepší kamarádka Misty navštěvuje Malachiáše Velkolepého s problémem, nad kterým Alona zůstane zaraženě stát. Údajně ji totiž straší duch Alony Dareové.

Čekání na zázrak je další vtipné a mírně napínavé čtivo autorky Stacey Kade. V již třetím díle může čtenář vidět, jak se postavy vyvinuly a změnily se. Dalo by se říct, že konečně dospěly. Will mi zde místy trochu vadil, jelikož se díval spíše na sebe a nepřemýšlel nad pohledem Alony. Mladou blondýnku jsem si v tomto díle naopak oblíbila ještě víc, než tomu bylo v těch předchozích. Její tvrdohlavost ji neopustila ani zde a já jsem tomu velice ráda.

Jak je tomu už od prvního dílu, i tento by se dal označit za krásné počteníčko při zpříjemnění únavného dne. Člověk si při čtení krásně odpočine a humor zde občas taktéž najde. A i když byla kniha vcelku předvídatelná, tak byla čtivá a jako sladká jednohubka na zakončení dne je perfektní.

Mé hodnocení
4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat