neděle 12. října 2014

Review - Zakázaná přitažlivost


17975483

Autorka: Kateřina Petrusová
Žánr: Krimi, Romantika
Rok vydání: 2014
Počet stran: 304
Díl: 3.
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. 
Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Mnohokrát děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí knihy k recenzi!

Ponořme se opět do světa Bavettových vytvořeném známou českou autorkou - Kateřinou Petrusovou. Tentokráte se příběh zaměřuje na jednoho z bodyguardů Roberta Bavetty. Společnost, kterou se Robert s Jo rozhodli otevřít se stala celkem úspěšnou, a tak se jejich služby rozhodl využít i senátor Evans pro svou dceru Emily.

Třiadvacetiletá blondýnka, která nedávno utekla z domova, aby mohla žít na vlastní pěst, byla opět nalezena a nezbývá jí, než se rozhodnout mezi dvěma možnostmi. Buď se vrátí domů, nebo zůstane v New Yorku pod čtyřiadvacetihodinovým dohledem bodyguarda. A právě tady přichází na scénu Henry. Starat se o mladou senátorovic holku není žádná sranda. Henry musí chodit po obchodech a nosit tašky, což není zrovna činnost, jenž by ho bavila. Navíc chemie, která mezi těmito dvěma funguje až překvapivě silně, mu to dvakrát neulehčuje. 

Když se blíží Vánoce, Henryho služby pomalu ale jistě končí a Emily odjede za rodinou. Naneštěstí jí dorazí vánoční balíček, jenž dokáže nehorázně vyděsit. Jak se dá očekávat, Henry je povolán zpět do služby a jejich vztah se tak může dále umocňovat. Je však otázkou, jestli jej Emily příjme i s jeho minulostí, která ho doprovází dodnes... 


Příběh plný napětí, humoru a taky romantiky. Hlavní hrdinové si navzájem lezou na nervy a zároveň po sobě touží. Henry to s Emily nemá vůbec lehké. Jako její bodyguard má zakázáno navázat se zákazníkem jakýkoli jiný vztah než pracovní. Ona mu to však vůbec neulehčuje, právě naopak. Čtenář má možnost ponořit se do myšlenek mlaďounké Emily, která se rozhodne tohohle plyšáka dostat za jakoukoli cenu.

A jak už to bylo v Nepříteli mého nepřítele, tak i zde se střídají pohledy. Čtenář určitě přivítá změnu, jíž jsou právě ony pohledy, které jsou v tomto díle nadepsány a člověk tudíž ví, do kterého bude v danou chvíli ponořen.

Obecně bych tento díl označila za poměrně slabší, než byly předchozí dva. Až neskutečně často zde byly chvíle, kdy by Henry Emily nejraději  odvedl někam stranou, kde by mohli být sami dva. A pokud to nebylo takto, tak mu skoro při každém jejím vyjádření doslova trnulo v kalhotách. Ne, že by byl příběh nějak extra nabitý erotikou, přesto myšlenky těchto dvou nebyly úplně nejslušnější.

Přes to všechno mohu knihu jedině doporučit. Člověk si při ní krásně odpočine a taktéž se hodně zasměje. Kdo ví, co nás čeká příště? Můžeme jen doufat, že se Katka Petrusová opět vrátí k životu Bavettů a vybere si jako obětního beránka někoho dalšího. Já osobně se té chvíle nemůžu dočkat!

Mé hodnocení
4,5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat